Szczegółowe informacje
603-635-555


Jadłospis

MENU 15 – 19.01.2018


PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: kanapki na pieczywie mieszanym z chudą szynką, świeżymi warzywami
i dżemem owocowym
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, kotlet jajeczny, ziemniaki z koperkiem, surówka z tartej marchewki
Podwieczorek
: owoce, wafle ryżowe

WTOREK
Śniadanie: kanapki na pieczywie mieszanym z pastą jajeczną ze szczypiorkiem, świeżymi warzywami oraz żółtym serem
Obiad: zupa ogórkowa z kaszą jaglaną, makaron spaghetti w pomidorowym sosie bolognese
Podwieczorek: bułeczka z nadzieniem jagodowym

ŚRODA
Śniadanie: kanapki na pieczywie razowym z polędwicą sopocką i świeżymi warzywami, zacierki na mleku
Obiad
: zupa kalafiorowa, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, duszona tarte buraczki
Podwieczorek
: domowy kisiel z owocami

CZWARTEK
Śniadanie: kanapki z twarożkiem, świeżymi warzywami oraz czekoladową pastą z daktyli
Obiad: zupa meksykańska z czerwoną fasolą, pieczone pałki z kurczaka, ryż na sypko, ogórek kwaszony pokrojony w słupki
Podwieczorek
: tosty zapiekane z wędliną i serem

PIĄTEK
Śniadanie: kanapki na pieczywie razowym z wędliną drobiową i świeżymi warzywami, kakao na mleku
Obiad
: krupnik z kaszą jęczmienną, filet z mintaja, ziemniaki z koperkiem, surówka
z siekanej kiszonej kapusty
Podwieczorek
: ciasto tęcza


NIEPUBLICZNE PRZEDSZKOLE INTEGRACYJNE
ARTYSTYCZNO-JĘZYKOWE
"BYSTRZAKI" ul.Poborzańska 8 tel. 603-635-555