Szczegółowe informacje
603-635-555


Jadłospis

MENU 16 – 20.04.2018


PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: kanapki na pieczywie mieszanym z chudą szynką, świeżymi warzywami
i dżemem owocowym
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, makaron z serem i sosem owocowym
Podwieczorek
: owoce, herbatniki zbożowe

WTOREK
Śniadanie: kanapki na pieczywie mieszanym z pastą jajeczną ze szczypiorkiem, żółtym serem i świeżymi warzywami
Obiad: zupa zacierkowa, kuleczki wieprzowe w delikatnym sosie curry, kasza gryczana, ogórek kwaszony pokrojony w słupki
Podwieczorek
: domowy kisiel z owocami

ŚRODA
Śniadanie: kanapki na pieczywie razowym z polędwicą sopocką i świeżymi warzywami, płatki kukurydziane na mleku
Obiad
: barszcz czerwony, pieczone pałki z kurczaka, kasza jęczmienna, surówka wielowarzywna
Podwieczorek: gofry z dżemem owocowym

CZWARTEK
Śniadanie: kanapki na pieczywie mieszanym z twarożkiem, świeżymi warzywami oraz  miodem
Obiad: zupa krupnik, kurczak po chińsku z duszonymi warzywami, ryż na sypko
Podwieczorek
: bułeczka z nadzieniem budyniowym

PIĄTEK
Śniadanie: kanapki na pieczywie razowym z wędliną drobiową i świeżymi warzywami, kawa zbożowa na mleku
Obiad
: zupa brokułowa, filet z mintaja, ziemniaki z koperkiem, surówka z siekanej kiszonej kapusty
Podwieczorek
: ciasto jogurtowe z brzoskwinią


NIEPUBLICZNE PRZEDSZKOLE INTEGRACYJNE
ARTYSTYCZNO-JĘZYKOWE
"BYSTRZAKI" ul.Poborzańska 8 tel. 603-635-555